Підсумки тижня КПІ
22–26 липня 2024

25 липня відбулося перше засідання Адміністративної ради КПІ під головуванням ректора Анатолія Мельниченка й за участю заступника міністра освіти і науки України Михайла Винницького. Під час засідання йшлося про зміни в системі управління університетом та інші важливі питання.

КПІ — перший у рейтингу винахідницької діяльності ЗВО України. Рейтинг Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта», що охоплює 275 вітчизняних університетів, найбільш комплексно й адекватно характеризує ефективність їхньої роботи.

КПІ — лідер серед українських ЗВО за рівнем представленості в Мережі в рейтингу Webometrics Ranking of World Universities (липень 2024). Загалом представленість у вебпросторі оцінювалася для більш ніж 12 тисяч університетів світу, серед яких 292 — українські.

Більш як сотня іноземних студентів із 18 країн світу успішно закінчили навчання й здобули диплом освітнього ступеня бакалавр. Студенти з Туреччини, Китаю, Еквадору, Єгипту обрали найрізноманітніші спеціальності з 10 факультетів та інститутів Київської політехніки, серед яких НН ІАТ, НН ММІ, ФБМІ, ФММ та інші.

До Київської політехніки завітав заступник міністра освіти і науки України, щоб представити новопризначеного ректора КПІ членам Адміністративної ради.
У ході зустрічі були узгоджені питання збільшення кількості бюджетних місць і надання державних грантів для вступників контрактної форми навчання.

Викладач РТФ здобув премію Верховної Ради України. Степан Пільтяй, доцент кафедри радіоінженерії, кандидат технічних наук, нагороджений Премією Верховної Ради України для молодих учених за наукову роботу «Хвилевідні пристрої диплексування та перетворення поляризації сигналів для сучасних антенних систем».

КПІшниці відвідали Summer School for Students у Гданську. Студентки НН ІАТЕ, НН ІЕЕ, ФМФ, ПБФ узяли участь у літній школі Гданського політехнічного університету, де протягом двох тижнів прокачували свої знання з математики та інженерії.

Президент України Володимир Зеленський відзначив нагородою «Заслужений працівник освіти України» Яну Цимбаленко, уповноважену особу з питань запобігання корупції в КПІ, викладачку факультету соціології і права КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.